Apparaten met CE-Markering

CE-MARKERING

Consumentenproducten of apparaten die binnen de Europese Unie (EU) worden verkocht, moeten een CE-markering hebben. In de volksmond wordt dit ook wel CE-keurmerk genoemd, echter is het geen keurmerk. Door middel van een CE-markering wordt aangegeven of een product voldoet aan wettelijke eisen. Wettelijke eisen zijn bijvoorbeeld brandveiligheid. De afkorting CE staat voor Conformité Européenne, dit staat voor: In overeenstemming met de Europese regelgeving.

Het komt voor dat sommige producten niet verplicht zijn om een CE-Markering te dragen. Het betekent niet dat deze producten niet aan regels of eisen hoeven te voldoen. Deze producten moeten namelijk wel voldoen aan de Richtlijn Algemene Productveiligheid. Voor uw eigen veiligheid is het verstandig om producten en apparaten te kopen met een CE-Markering.

In de video hiernaast wordt de definitie van de CE-markering nog een keer goed uitgelegd.